Φάρμακα στο ψυγείο μας: Μαιντανός

Μαιντανός. Ευχάριστος, πάει με όλα ίσως και λίγο παρεξηγημένος όταν  χρησιμοποιείται σε φράσεις όπως "τηλεοπτικός μαιντανός" προφανώς εννοώντας οτι εμφανίζεται κάποιος σε σωρό πολλών και διαφορετικών θεμάτων χωρίς να είναι απαραίτητος όπως και ο μαιντανός, σε πολλά φαγητά. Σε αντίθεση με το πόσο απαραίτητος είναι σε κάποια φαγητά η επιστήμη σήμερα καταδυκνύει πως ο μαιντανός διαθέτει σειρά ιδιοτήτων
οι οποίες μπρούν να έχουν ευεργετικές ιδιότητες στον ανθρώπινο οργανισμό, πλην ελαχίστων εξεραίσεων όπως θα δούμε ακολούθως.

Ο μαιντανός είναι ενα εξαιρετικό διουρητικό, καθαρίζει την κύστη και τους νεφρούς προκαλώντας, μια ήπια διουρητική δράση στο σύνολο της ημέρας. Είναι πρώτης τάξεως αντισηπτικό και η μάσηση του βοηθάει ιδιεταίρως την υγεία και την εικόνα των ούλων μας.

Ο μαιντανός μπορεί να καταναλωθεί με πολλους τρόπους, όπως προστιθέμενος στα φαγητά, ως αφέψημα καθημερινά, ακόμα και μασώμενος σε φυσική κατάσταση.

Έχει βρεθεί πως ο μαιντανός ενισχύει το ανοσοποιητικό βοηθώντας ιδιεταίρως όσους υποφέρουν απο κάποια ίωση, περιέχωντας τόσο ασκορβικό οξύ όσο και βιταμίνες Α Β , RR, παντοθενικό οξύ, Ε, Κ και Η.

Επιίσης καλιεργητικά πρόκειται για ένα υψηλή ζήτησης και εύκολης καλλιέργειας φυτό το οποίο θα μπορούσε να ενισχύσει το αγροτικό σας εισόδημα

Καλή όρεξη και στην υγειά σας!!!