Δίπλωμα οδήγησης τρακτέρ


Αναρωτηθήκατε ποτέ τι χρειάζεστε για να οδηγείτε έναν γεωργικό ελκυστήρα, τα γνωστά σε όλους μας τρακτέρ; Καταρχάς να αναφέρουμε πως τα τρακτέρ είναι απο τα λίγα τετράτροχα οχήματα μεγάλου κυβισμού που μπορεί κανείς να τα οδηγήσει νόμιμα, μη έχοντας συμπληρώσει τα 18 του χρόνια.

Οι λόγοι που
οδήγησαν σε αυτή την ελαστικότητα την Πολιτεία ενδέχεται να σχετίζονται αφενός με το γεγονός της κύριας κυκλοφορίας των οχημάτων σε αγροτικούς δρόμους (ασχέτως και αν πολλοί πάνε στην επαρχία ακόμη και για καφέ με το τρακτέρ!) και αφετέρου
στο γεγονός πως με τον τρόπο αυτό οι αγροτικές οικογένειες μπορούν να βοηθηθούν γρηγορότερα με τη βοήθεια στο τρακτέρ απο τα νεαρότερα μέλη.

Η οδήγηση του τρακτέρ πάντως είναι απο τις πιο ευχάριστες διαδικασίες
που ακολουθεί ένα νεαρό μέλος μιας αγροτικής οικογένειας. Ειδικότερα τα αγόρια που συνήθως παράνομα οδηγούν στα χωριά (και μάλιστα πολύ κακώς) αγροτικά και όχι μόνο οχήματα απο πολύ μικρότερες ηλικίες, ανυπομονούν να  βγάλουν άδεια οδήγησης Τρακτέρ.

Σε πολλές προκηρύξεις μάλιστα για συμβάσεις έργων η κατοχή ανάλογου διπλώματος οδήγησης προσμετράται ως προαπαιτούμενο ή πρόσθετο προσόν!

 Τα σύγχρονα τρακτέρ στις περισσότερες περιπτώσεις δεν θυμίζουν καθόλου τα τρακτέρ που έχει στο μυαλό του ο μέσος κάτοικος της πόλης. Είναι εξοπλισμένα με την τελευταία τεχνολογία που θα ζήλευαν ακόμη και super cars, στοχεύοντας στην διευκόλυνση αλλά και στην ασφάλεια του αγρότη. Κλιματισμός, τηλεόραση, υδραυλικά και ηλεκτρικά συστήματα, αυτόματος πιλότος, gps και ειδικό σύστημα ενημέρωσης για σταθερή πορεία, εξαερισμός με ιονισμό, κάμερες πορείας καθώς και ένα ιδιαίτερα άνετο και ευχάριστο εσωτερικό είναι μερικές μόνο απο τις ανέσεις που απολαμβάνει ο οδηγός ή καλύτερα ο χειριστής ενός σύγχρονου γεωργικού ελκυστήρα...

Τα δικαιολογητικά


α) Αίτηση

β) Πιστοποιητικό υγείας (παθολόγου) με σφραγισμένη φωτογραφία

γ) Δύο (2) φωτογραφίες

δ) Φωτοτυπία διπλώματος οδήγησης (αν υπάρχει)

ε) Φωτοτυπία Α.Δ.Τ.

ζ) Παράβολο 10 € (δίνεται από την Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης)Στην τοπική διεύθυνση αγροτικής Ανάπτυξης θα σας ενημερώσουν τόσο για τις ημερομηνίες διεξαγωγής των εξετάσεων όσο και για τις πλησιέστερες σχολές (αν δεν είστε αυτοδίδακτος)

Καλή επιτυχία