Οι επιδοτήσεις για τα αρωματικά φυτά μέχρι τέλη Φλεβάρη!!!

Ούτε ένα ούτε δύο αλλά εικοσιένα είναι τα αρωματικά φυτά των οποίων η βιολογική καλλιέργεια πρόκειται να επιδοτηθεί.Κάρδαμος, κορίανδρος, δίκταμος, κάρυ, ρίγανη, μέντα, σάλβια σκλάρεα, λεβάντα, φασκόμηλο, ματζουράνα, τσάι του βουνού, κύμινο, βασιλικός, γιασεμί, μάραθος, γλυκάνισος, ύσσωπος, δενδρολίβανο, γλυκόριζα, θυμάρι και μελισσόχορτο.

Μέχρι τα τέλη του Φλεβάρη οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν το ενδιαφέρον τους. Το πρόγραμμα του Υπουργείου Ανάπτυξης είναι πενταετές και απευθύνεται σε νέους κυρίως καλλιεργητές.

Δικαιούχοι μπορούν να είναι φυσικά πρόσωπα που

το 35% τουλάχιστον του ετήσιου τους εισοδήματος προέρχεται απο αγροτικές εργασίες (25% για τους κατοίκους των ελληνικών νησιών με κατοίκους μέχρι 100.000). Για νομικά πρόσωπα απαιτείται το 50% του ετησίου εισόδηματος να προκύπτει απο αγροτικό έργο! Επίσης σημαντική παράμετρος είναι οι υποψήφιοι να υπέβαλλαν για το προηγούμενο έτος (ΑΕΕ) αίτηση εινιαίας ενίσχυσης.

Ένας σημαντικος αριθμός λοιπόν νέων αγροτών μπορούν να εισέλθουν στο επιδοτούμενο πρόγραμμα παρόλα αυτά δεν πρέπει να ξεχνάμε τους ανθρώπους που με αγωνία παρακολουθούν ανάλογες δημοσιεύσεις ώστε να βρούν μια επγγελματική διέξοδο μέσα στο χάος

  • Είναι σημαντικό να θεωρείστε αγρότες για να επιδοτηθείτε. Μπορεί λοιπόν να μην προλαβαίνετε να ενταχθείτε στην συγκεκριμένη επιδότηση όμως ανάλογα προγράμματα, πτωχεύσουμε δεν πτωχεύσουμε θα επαναληφθούν και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, πολύ σύντομα. Σε επόμενη ανάρτηση μας,  θα σας έχουμε όλες τις λεπτομέριες.  Άρα μη χάνετε χρόνο σκεπτόμενοι. Κάντε μια δήλωση έναρξης αγροτικής δραστηριότητας και καλλιεργείστε σε μικρη κλίμακα οτιδήποτε σας ενδιαφέρει, μια καλή ιδέα είναι σε μικρή έκταση να βάλετε πολλά διαφορετικά είδη ωστε να δείτε τι "προχωράει " καλύτερα.

  • Οι εν λόγω επιδοτήσεις μπορεί πραγματικά να είναι ενα τεράστιο βοήθημα και αν είναι εφικτό να συνδιαστεί και με δωρεάν παραχώρηση γης τότε η ώθηση είναι πραγματικά πολύ μεγάλη. Όμως ανάλογα φυσικά τις οικονομικές δυνάμεις σας ούτε η τοποθέτηση της καλλιέργειας ούτε η απόκτηση γης είναι τόσο κοστοβόρα (επαναλαμβάνουμε ανάλογα με τις οικονομικές σας αντοχές). Απευθυνθείτε σε έναν έμπειρο με τα αρωματικά φυτά γεωπόνο και θα σας λύσει κάθε απορία. Όταν και αν έρθει επιδότηση το όφελος φυσικά θα είναι πολλαπλάσιο.

  • Οι καλλιέργιες με αποκλειστικό και όχι βοηθητικό ζητούμενο την επιδότηση(όπως στο παρελθόν) δεν αποτελούν τον καλύτερο στόχο. Αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει και να μην το βάζουμε κάτω είναι το πως θα παράξω καλής ποιότητος υλικό και πως θα το πρωοθήσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Σε αυτό θα σας βοηθήσουν οι ειδικοί στην επιλογή των οποίων θα πρέπει να είστε αυστηροί κανοντας έρευνα και ζητώντας πάντα χειροπιαστές αποδείξεις γι αυτό που σας προτείνουν. 
  • Η βιολογική καλλιέργεια είναι μακράν η καλύτερη επιλογή απο κάθε άποψη
Επιστρέφουμε σύντομα με πολλά περισσότερα